kinderboekenweek 2019

Reis mee!

Dat was het thema van de kinderboekenweek dit jaar. 

Tja, reizen, het klinkt leuk, het is meestal ook leuk, maar soms gaat het mis.

Als je een lekke band krijgt bijvoorbeeld, zoals de meneer van de boekenbus die een grote versierde kist op het Stelleplankier moest afleveren. En ondanks alle hulp van mensen met de beste bedoelingen leek dat niet te lukken. Gelukkig was er 1 slim meisje die bedacht dat er misschien wel in een boek te vinden was hoe je een band repareert. En dat bleek gelukkig beter te werken dan met een hamer en spijkers, met water en mest en lieve woordjes, met spuitjes en verdovingen en ga zo maar door.

De kist kon daarna dus toch op tijd op de school worden afgeleverd waar deze de rest van de kinderboekenweek een ereplekje had.

De activiteiten waren divers, voorlezen in gemengde groepen door groep 8, voorlezen in Kibeo,  knutselen van prachtige voertuigen van kosteloos materiaal  en luchtballonnen in 3D ( ook weer onder leiding van groep 8 en met wat hulp van 7 ), voorrondes voor de voorleeswedstrijd, het kon niet op.

Het einde van de kinderboekenweek was spectaculair met de versierde fietsenwedstrijd, ( of skeelers, tractors, noem maar op ) en de voorleeswedstrijd.

De winnaars van dit jaar zijn Job (1e plaats ) Jasmijn (2e plaats ) en Feline (3e plaats ). Van harte!

Alle klassen hebben uit de versierde kist van de boekenbus met de gerepareerde band een mooi boek gekregen voor de klassebibliotheek.